ПРЕДСТОЯЩИ ВИЗИТИ

 
 
 

 

 • За лечението

  Склеротерапията под ултразвуков контрол е новаторски метод за лечение на разширени вени. Ефикасен, щадящ метод, с минимален...

  Прочетете още...

Д-р Яир Галили

Д-р Яир Галили е магистър лекар, специалист съдов хирург. Завършил е медицина и съдова хирургия в Израел. Д-р Галили оглавява Клиниката по венозни заболявания към института „Мор“ в Тел Авив. Методът Склеротерапия под ултразвуков контрол е усвоил по време на двегодишна специализация в САЩ. След това повече от 18 години практикува този начин на лечение, като е извършил хиляди манипулации по света – САЩ, Израел, Румъния, България, Хърватска.

У нас, д-р Галили преглежда и извършва процедурите си в Медицински център „Епика“ в гр. София. От 2010 до днес той е помогнал на над 5000 българи да се отърват от коварното заболяване. "Най-важното е да се локализира болното място, откъде идва проблемът и кой точно участък на вената е заболял и не функционира правилно”, обяснява д-р Галили.

 

Не сте сигурни какво да направите? 

Получете компетентен отговор.

Обадете ни се сега, за да Ви помогнем. 

Свържете се с нас!

За разширените вени

Терминът разширени вени или варикоза (на латински: varicose – разширение) е заболяване, обозначаващо състояние на разширение, увиване и удължаване на вените. Варикозната болест, някога смятана за проблем на по-възрастните, напоследък все по-често засяга и млади хора.
 
 
 • Транспортна – пренася хранителни вещества, които са всмукани от стените на червата
 • Защитна – филтър за отпадни продукти
 • Хомеостатична – отвежда излишната течност в междуклетъчното пространство и така регулира относителното постоянство на вътрешната течна среда.

По състав лимфата се доближава до тъканната течност. За едно денонощие нормално се произвеждат между 2 и 3 литра лимфа. Движението й се подпомага от съкращението на скелетната мускулатура. Именно по тази причина продължителната липса на движение може да доведе до увеличаване на междуклетъчната течност в долните крайници. В резултат на това се наблюдава оток на засегнатия крайник (лимфедем). 
Лимфедем
Лимфедемът представлява натрупване на течност в кожата и подкожието поради компрометирано отичане на лимфната система (лимфен застой). Засяга най-често долните крайници. Най-честите причина са: травми, големи ортопедични, гинекологични или коремни операции, изгаряния, тумори на лимфните възли, възпалителни процеси, бъбречна и сърдечна недостатъчност, облъчване.
Отокът нараства постепенно и може да придобие големи размери, а крайникът се деформира, кожата загрубява и има силно ограничение в движението.
Лечение на лимфедем – лимфен масаж (ръчен или с механични компресионни помпи), еластична копресия, упражнения, плуване.

Всички тъкани и органи в нашето тяло са снабдени от лимфната ни система. Съдовете в нея не са видими с просто око и често уврежданията по нея биват незабелязани или преписвани на други органи. Прочистването на лимфата е от особено значение. Тя е естествена бариера за патогенните организми. Лимфните възли ги улавят, унищожават и отвеждат към червата, потните жлези или влагалището, за да бъдат изхвърлени. Натрупването на вредни вещества и невъзможността на лимфната система да се справи може да има следната симптоматика:

 • Алергия
 • Кашлица и хрема
 • Обложен език
 • Влагалищно течение
 • Потене
 • Целулит
 • Повишаване на теглото
 • Хронична умора
 • Често главоболие
 • Хранителни разстройства

Вече 10 години медицински център „Епика” се води от философията на новата медицина. В медицинския център се прилага комплексен медицински холистичен подход за прочистване лимфната система и детоксикация. Иновативният метод има за цел не да премахва симптомите, а да постигне пълна хармония в системата ум-тяло. Тричленен лекарски екип изготвя индивидуална програма за всеки пациент. Подробно анализира здравословното му състояние и съставя индивидуален план за действие. Разбира се, от особена важност е пълното съдействие на пациента. 
Задължителните навици, които човек трябва да има, за да поддържа здрава лимфна система са: прием на вода 30-40 мл/кг тегло, движение и природосъобразен начин на живот, балансирано хранене и витамини.

 

Мнения на пациенти

Моята среща с д-р Галили беше преди 4 години. Тогава ми беше направена и първата интервенция. За мен той е вълшебник! Оттогава я няма болката в краката. Дългите репетиции, участия и представления за мен вече не са проблем. Така че, съветвам ви, ако вие имате разширени вени, запознайте се с методологията на д-р Галили – тя е чудодейна – и се възползвайте от неговото лечение. Желая успех на всички!

Петър Калчев, актьор

Петър Калчев

Актьор

Медийни участия

 • Ултразвуково-контролирана склеротерапия

  Ултразвуково-контролирана склеротерапия

 • Склеротерапия за лечение на разширени вени

  Склеротерапия за лечение на разширени вени

 • Д-р Галили - склеротерапия под ултразвуков контрол

  Д-р Галили - склеротерапия под ултразвуков контрол

Кои сме ние?

В МЦ “Епика” ООД работят водещи в своята област специалисти от различни специалности.

Нашата мисия е да предлагаме висококвалифицирана медицинска помощ от български и израелски специалисти.

Къде да ни намерите?

Адрес: гр. София, площад Преображение 1, ж.к. Илинден 1309, eтаж 1 (над партер)