ПРЕДСТОЯЩИ ВИЗИТИ

 
 
 

 

 • За лечението

  Склеротерапията под ултразвуков контрол е новаторски метод за лечение на разширени вени. Ефикасен, щадящ метод, с минимален...

  Прочетете още...

Д-р Яир Галили

Д-р Яир Галили е магистър лекар, специалист съдов хирург. Завършил е медицина и съдова хирургия в Израел. Д-р Галили оглавява Клиниката по венозни заболявания към института „Мор“ в Тел Авив. Методът Склеротерапия под ултразвуков контрол е усвоил по време на двегодишна специализация в САЩ. След това повече от 18 години практикува този начин на лечение, като е извършил хиляди манипулации по света – САЩ, Израел, Румъния, България, Хърватска.

У нас, д-р Галили преглежда и извършва процедурите си в Медицински център „Епика“ в гр. София. От 2010 до днес той е помогнал на над 5000 българи да се отърват от коварното заболяване. "Най-важното е да се локализира болното място, откъде идва проблемът и кой точно участък на вената е заболял и не функционира правилно”, обяснява д-р Галили.

 

Не сте сигурни какво да направите? 

Получете компетентен отговор.

Обадете ни се сега, за да Ви помогнем. 

Свържете се с нас!

За разширените вени

Терминът разширени вени или варикоза (на латински: varicose – разширение) е заболяване, обозначаващо състояние на разширение, увиване и удължаване на вените. Варикозната болест, някога смятана за проблем на по-възрастните, напоследък все по-често засяга и млади хора.
 
 

Терапията с ластични чорапи се прилага при пациенти със сериозни симптоми или рискови фактори. Те са често използвани, лесно приложими и ефективни при пациенти с венозен или лимфен застой, нарушено оросяване на крайниците и отоци.
Еластичните чорапи имат терапевтичен ефект. Те са изработени от специална материя, която създава компресия (притискане), с цел да се предотврати голямото налягане в глезениете и стъпалата.  Най-стегната част от чорапа е в глезена, постепенно той се разширява в горната част. Когато клапите на дълбоката венозна система развият недостатъчност или има тромбоза, се получава високо венозно налягане в долните крайници. Еластичните чорапи ефективно намаляват отока, забавят появата на разширени вени, облекчават болката в долните крайници и намаляват риска от развитие на тромбоза. За постигане на оптимални резултати се препоръчва ежедневна употреба (след предписание от лекар). Поставят се след събуждане, преди раздвижването и се свалят вечер преди сън.  Ежедневнето им изпиране и сушене ( по естествен път) са от изключителна важност с цел избягване на инфекции по крайниците. Чорапите не трябва да създават чувство на тежест, болка и напрежение и не бива да са нагънати. При покупка на ластични чорпаи е важно от пациента да се снемат няколко мерки, за да се определи точният размер. Измерва се под коляното най-широката част на прасеца и дължината от пода до свивката на коляното. По отношение на цвета и материята, производителите предлагат широка гама от продукти. Обикновено производителят прилага таблица с цел подбор на най-точния размер. Според напрежението, което стягащите чорапи създават, се различават няколко осносвни вида:

 • I-ва степен – създават лека компресия - 18 до 15 мм живачен стълб
 • II-ра степен – умерена компресия – 15-20 мм живачен стълб
 • III- та степен – компресия от 20-30 мм живачен стълб
 • IV-та степен – силна компресия – 30-40 мм живачен стълб (използва се при ДВТ)

Продължителността на употреба може да бъде от няколко месеца до няколко години или за цял живот. Лекуващият лекар определя продължителността на лечение според състоянието на пациента. Препоръчва се смяна на стягащите чорапи на всеки 6 месеца поради отпускане на еластичността.
При избора на компресивни чорапи се взимат под внимание редица фактори - възраст, физиологични особености, придружаващи заболявания, физическа активност, прием на лекарства.
Освен при доказани заболявания като: флебит, варици, диабетна полиневропатия, еризипел, някои хирургични интервенции, еластичните чорапи могат да се използват и като превантивна мярка при спортисти или лица, които са подложени на тежко натоварване. При професии с продължително заемане на седнала или изправена позиция, при професии с променено налягане (пилоти, стюардеси), по време на бременност, чорапи се използват само по предписание от лекуващия лекар  и с повишено внимание.
Рисковете свързани с лечението с компресивни чорапи са минимални и те са свързани с неправилния избор на материя (възможни са сърбеж и непоносимост) или с избора на неправилен размер, което създава трудност при поставянето на чорапите и намалява или увеличва напрежението от компресията.

Мнения на пациенти

Моята среща с д-р Галили беше преди 4 години. Тогава ми беше направена и първата интервенция. За мен той е вълшебник! Оттогава я няма болката в краката. Дългите репетиции, участия и представления за мен вече не са проблем. Така че, съветвам ви, ако вие имате разширени вени, запознайте се с методологията на д-р Галили – тя е чудодейна – и се възползвайте от неговото лечение. Желая успех на всички!

Петър Калчев, актьор

Петър Калчев

Актьор

Медийни участия

 • Ултразвуково-контролирана склеротерапия

  Ултразвуково-контролирана склеротерапия

 • Склеротерапия за лечение на разширени вени

  Склеротерапия за лечение на разширени вени

 • Д-р Галили - склеротерапия под ултразвуков контрол

  Д-р Галили - склеротерапия под ултразвуков контрол

Кои сме ние?

В МЦ “Епика” ООД работят водещи в своята област специалисти от различни специалности.

Нашата мисия е да предлагаме висококвалифицирана медицинска помощ от български и израелски специалисти.

Къде да ни намерите?

Адрес: гр. София, площад Преображение 1, ж.к. Илинден 1309, eтаж 1 (над партер)