ПРЕДСТОЯЩИ ВИЗИТИ

 
 
 

 

 • За лечението

  Склеротерапията под ултразвуков контрол е новаторски метод за лечение на разширени вени. Ефикасен, щадящ метод, с минимален...

  Прочетете още...

Д-р Яир Галили

Д-р Яир Галили е магистър лекар, специалист съдов хирург. Завършил е медицина и съдова хирургия в Израел. Д-р Галили оглавява Клиниката по венозни заболявания към института „Мор“ в Тел Авив. Методът Склеротерапия под ултразвуков контрол е усвоил по време на двегодишна специализация в САЩ. След това повече от 18 години практикува този начин на лечение, като е извършил хиляди манипулации по света – САЩ, Израел, Румъния, България, Хърватска.

У нас, д-р Галили преглежда и извършва процедурите си в Медицински център „Епика“ в гр. София. От 2010 до днес той е помогнал на над 5000 българи да се отърват от коварното заболяване. "Най-важното е да се локализира болното място, откъде идва проблемът и кой точно участък на вената е заболял и не функционира правилно”, обяснява д-р Галили.

 

Не сте сигурни какво да направите? 

Получете компетентен отговор.

Обадете ни се сега, за да Ви помогнем. 

Свържете се с нас!

За разширените вени

Терминът разширени вени или варикоза (на латински: varicose – разширение) е заболяване, обозначаващо състояние на разширение, увиване и удължаване на вените. Варикозната болест, някога смятана за проблем на по-възрастните, напоследък все по-често засяга и млади хора.
 
 

Ето какво трябва да знаят бременните жени за разширените вени в този период от техния живот:
Бременността крие повишен риск от поява на разширени вени или усложняване на състоянието при вече появилите се такива, поради редица фактори. Големият корем, който създава напрежение върху малкия таз, а оттам тръгват вените на краката, причинява голямо напрежение върху венозните съдове. Циркулацията в долните крайници е затруднена. Венозната стена започва бавно да се отпуска, а комбинацията с хормоналните промени, които съпътстват всяка бременност може значително да усложни ситуацията. Венозните клапи, които са разположени във вътрешността на вените, имат функцията да спират връщането на венозната кръв към краката и да я изпомпват към сърцето с помощта на мускулите. Дисфункцията на тези клапи води до увеличаване на налягането във венозната система. Получава се венозен рефлукс, съдовете се деформират (разширяват, удължават и изпъкват над кожата). По време на бременност много често повишеното венозно налягане в повърхностната или дълбоката венозна система е предпоставка за развитие на разширени вени. Растящата матка, оказвайки натиск върху вените в малкия таз, е основна причина за поява на разширени вени не само по долните крайници, но и по вулвата. Предразположени към това усложнение са жените с фамилна обремененост към разширени вени. Често клиничните симптоми са: болка по хода на вените, тежест, отоци, сърбежи, крампи, кожни промени като пигментации и екзема.

При поява на разширени вени бременната жена трябва да следи за поява на зачервяване, уплътнение и болезненост по хода на вените, което е признак за тромбофлебит. Появата на оток, силна болезненост, зачервяване на крака и температура може да са признаци за флеботромбоза (запушване на дълбоките вени). Това изисква спешен медицински преглед и лечение. Състоянието може да бъде животозастрашаващо. Всички млади жени, които имат предразположеност или начална симптоматика на венозно заболяване е редно, преди или в началото на бремеността, да се консултират със специалист ангиолог. Извършва се преди забременяването или след прекъсване на кърменето с цел превенция на възможни усложнения или назначаване на поддържаща терапия по време на този така важен период. Гинекологът също трябва да бъде уведомен своевременно. Обикновено не се препоръчва прием на лекарства или хранителни добавки по време на бременността.

За бременните жени има специално създадени компресивени чорапи или еластични колани, но те трябва да бъдат изписани от специалист и с повишено внимание. Чорапогащите за бременни профилактират появата на разширени вени и облекчават симптоматиката на вече появилите се. Спазването на двигателен режим е изключително важно. Липсата на движение, затлъстяването, тютютнопушенето и заседналия начин на живот трябва да се избягват и при възможност да се правят леки гимнастики, които да спомагат за правилното кръвообращение. При удобна възможност да се подвигат краката на нивото на гръдния кош за 15-20 мин.

Мнения на пациенти

Моята среща с д-р Галили беше преди 4 години. Тогава ми беше направена и първата интервенция. За мен той е вълшебник! Оттогава я няма болката в краката. Дългите репетиции, участия и представления за мен вече не са проблем. Така че, съветвам ви, ако вие имате разширени вени, запознайте се с методологията на д-р Галили – тя е чудодейна – и се възползвайте от неговото лечение. Желая успех на всички!

Петър Калчев, актьор

Петър Калчев

Актьор

Медийни участия

 • Ултразвуково-контролирана склеротерапия

  Ултразвуково-контролирана склеротерапия

 • Склеротерапия за лечение на разширени вени

  Склеротерапия за лечение на разширени вени

 • Д-р Галили - склеротерапия под ултразвуков контрол

  Д-р Галили - склеротерапия под ултразвуков контрол

Кои сме ние?

В МЦ “Епика” ООД работят водещи в своята област специалисти от различни специалности.

Нашата мисия е да предлагаме висококвалифицирана медицинска помощ от български и израелски специалисти.

Къде да ни намерите?

Адрес: гр. София, площад Преображение 1, ж.к. Илинден 1309, eтаж 1 (над партер)